Anasayfa Menü Giriş Yap Favoriler
Sepetim

Tırnak Bakımı Nasıl Yapılır

23-08-2021 16:53
Tırnak Bakımı Nasıl Yapılır

     

     İyi haftalar sevgili COSSOP Blog okurları. Bugün size evde tırnak bakımından bahsetmek istiyorum. Çünkü ellerimiz gün boyu çalışır ve hep göz önündedir değil mi? O nedenle ekstra bakım ve özeni hak ederler. Ayrıca sağlıklı tırnaklara sahip olmak için bakım şart. Tırnak nasıl kesilir, evde nasıl manikür yapılır, detaylar yazıda!

El ve Ayak Tırnakları Nasıl Kesilir?

· Duş sonrası tırnaklarımız yumuşar. Aslında bu da tırnak kesimi için en uygun zaman demektir. Ayak tırnaklarımız daha serttir, o nedenle biraz suda bekletmek faydalı olur.

· El tırnaklarınızı düz ya da oval kesebilirsiniz. Dikkat edilmesi gereken çok derinden kesmemektir. Eğer küt biçimde kestiyseniz köşeleri yuvarlamayı da ihmal etmeyin.

· Ayak tırnakları çok kısa kesilmemelidir. Derin kesikler ayağın deri kısmına gömülmesine yol açar ve bu da birçok tırnak rahatsızlığını beraberinde getirir. Çok uzun bırakılan tırnaklarsa ayakkabı tarafından bir basınca uğrar. En iyisi düz biçimde kesmek, diyebiliriz.

· Ayak tırnakları düz kesildikten sonra sivri köşe bırakılmamalı bu kısımlar törpülenmelidir.

· Ayak tırnaklarının doğru kesilmemesi tırnak batmalarına yol açabilir. O nedenle ne çok derinden kesilmeli ne de uzun bırakılmalıdır.

Tırnak Bakımının Püf Noktaları

· Ojeyi tırnaklarınızda uzun süre bekletmeyin. Tırnaklarınızı havalandırmayı ihmal etmeyin. Sararan tırnaklarınızı limonla silerseniz, beyazladıklarını göreceksiniz.

· Tırnaklarınızı güçlendirmenin bir diğer pratik yöntem ise tuzlu suda bekletmek. Bir kâse suya bir çorba kaşığı tuz dökün. Ellerinizi bu suda yarım saat bekletin. İşte bu kadar.

· Limon ve zeytinyağı karışımı da tırnak güçlendiren diğer doğal bir yöntem.

· El kreminin içine kapsül E vitamini katmak, tırnaklarınızı besler.

· Aseton yerine oje çıkarıcı mendil tercih edebilirsiniz. Aseton kullanacaksanız nemlendirici içerikli ve besleyici özellikli olanları tercih edin.

· Temizlik yaparken mutlaka eldiven kullanın Kimyasal maddelerle olabildiğince az temas edin.

· Cildin PH dengesi ile uyumlu doğal sabunlar kullanın.

Evde Manikür Nasıl Yapılır?

Öncelikle manikür için gerekli malzemeleri sıralayarak işe başlayalım.

·Ilık su

·Jel sabun

·Havlu

·Tırnak makası

·Törpü (sünger ya da cam)

·Tırnak bakım yağı

     Malzemeler hazırsa adım adım evde manikür yapımına geçelim mi? En konforunda güzellik ve bakım, işte bunu seviyoruz!

Tırnaklarınızdaki ojeyi temizleyin.

Tırnaklarınızı istediğiniz uzunlukta kesin.

Manikür suyunu hazırlayın. Elinizi yakmayacak ısıdaki suyun içine bir miktar sıvı jel sabun ekleyebileceğiniz gibi limon suyu- zeytinyağı karışımı da ekleyebilirsiniz.

Tüm tırnaklarınıza bir miktar vazelin sürün ve ellerinizi suya batırın. Tırnak etlerinin yumuşamaya bırakın.

Bazı insanlar törpüleme işlemini ellerini suya sokmadan önce yapıyor. Siz de öyle yapabilirsiniz.

Bir portakal çubuğu yardımıyla tırnak etlerini ittirin. Eğer kesecekseniz bir pensten yardım alın. Ama kesilmesi önerilmiyor.

Ardından mutlaka bir tırnak bakım yağı kullanın. Ve ellerinizi nemlendirmeyi ihmal etmeyin.

     Bakım yapılmış tırnaklarınıza oje sürün. Fransız manikürü de tercih edebilirsiniz. İster nude, ister sedefli, ister gökkuşağı renkleri… Tırnaklarımızda sanatımızı konuşturmayı seviyoruz! Alix Avien’in sıra dışı renklerdeki harika oje serisine göz atabilirsiniz. Koray kuruyan formülü, kullanışlı fırçası ve sararmaya engel olan içerikleri ile makyaj çantanızın favorileri arasında yer alacak. Bir göz atın derim.

     Sizin tırnak bakımı için önerileriniz neler, yorumlarda buluşalım mı? Tırnaklarınız kırılmasın, elleriniz hep nemli kalsın, gününüz güzel geçsin. Güzel kalın.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.