Anasayfa Menü Giriş Yap Favoriler
Sepetim

Siyah Nokta Bandı Nasıl Kullanılır

20-08-2021 12:16
Siyah Nokta Bandı Nasıl Kullanılır

 

     Merhaba sevgili COSSOP Blog okurları. Gününüz güzel geçsin. Bugün size siyah nokta bantlarından ve nasıl kullanıldıklarından bahsetmek istiyorum. Hemen hemen  tüm süpermarketlerde ve kozmetik mağazalarında karşımıza çıkan bu ürünlerin uygulaması oldukça pratik değil mi? Şipşak güzellik, işte bunu seviyoruz!

Yüzde Neden Siyah Nokta Oluşur?

     Bu sorunun daha çok yağlı ciltlerde görüldüğüne şahit oluruz, değil mi? Çünkü cilt altında biriken yağ tabakasının gözenekleri tıkaması ile deri üzerinde siyah renk alan noktalar oluşur.  Özellikle T bölgesinde görülen ve burun çevresinde kümelenen bu küçük noktacıklardan kurtulmak için özel bir bakım gerekiyor. Cilt temizliğini ihmal etmek bu durumu tetikler. Ergenlik gibi hormonların değiştiği dönemler artış gösterir. Çok yağlı yiyecekler tüketmek de buna etkendir. Elbette en büyük neden genetik faktörler ve cildin yapısıdır.

Siyah Noktalar Nasıl Temizlenir?

· Öncelikle çok iri ve geçmeyen siyah noktalarınız varsa dermatoloğa başvurun.

· Cildinizi her zaman temiz ve nemli tutun. Sabah ve akşam cilt temizliğini ihmal etmeyin.

· Banyo sonrası, gözenekler açılmışken peeling yapın. İki işaret parmağınızla sorunlu bölgeye masaj yaparak yağı çıkarın.

· Evde siyah nokta temizliği yaparken burun bantları da hızlı bir şekilde siyah nokta görünümünü azaltacaktır.

· Ağda bantlarını kullandıktan sonra cildinizi yatıştırmak için tonikleyin.

Burun Bandı Nasıl Kullanılır?

     Burun bandından daha etkili sonuç almak için birkaç ince noktaya dikkat etmek gerek değil mi? Bu ürünleri kullanmadan önce alerji testi yapın. Atopiye meyilli bir cildiniz varsa mutlaka bir uzmana danışın.

     Buhar banyosu yapmak da buhar banyosu yapmak kir ve yağın dışarı çıkmasını kolaylaştırır. Bir kabın içine sıcak su koyun ve başınızın üstüne bir havlu koyarak 5-10 dakika bekleyin.

     Burun bantlarını kullandıktan sonra gözeneklerde genişleme olur. İltihaplanmaya yatkın hale gelir. Bunun için yüzünüzü soğuk su ile yıkayın.

     Siyah noktalarla savaşırken yapmamamız gerekenler de var değil mi? Aknelerinizi kesinlikle sıkmayın. Siyah noktaları tırnaklarınızla çıkarmayın. Bu, kılcal damarda çatlamalara ve morarmalara neden olur. Sıktığınız yerler çukurlaşır ve iz kalır. Bu konuya dikkat edin, sevgili okurlar. Siyah noktalardan kurtulmak için cildinizde kalıcı hasarlara neden olur.

Agiss Burun Bandı

     Agiss burun bandı normal ve karma ciltler ve hassas ciltler için üretilmiştir. Siz de cildinizin ihtiyacı olan ürünü seçerek siyah nokta görünümünü azaltabilirsiniz.

Kullanımı:

1.Bandı uygulayacağınız bölgeyi su ile temizleyin.

2. Ellerinizin kuru olduğundan emin olun. Bandı şeritten hafifçe ayırarak kullanıma hazır hale getirin.

3.Bandı uygulayacağınız bölgeyi etkili bir şekilde nemlendirin. Ardından zemine yerleştirin.

4.Islattığınız bölgeye bandı parlak yüzü burnunuza denk gelecek şekilde yapıştırın. En iyi sonucu almak için 10-15 dakika bekleyin.

5. Bekleme süresi sonunda burun bandını yavaşça kaldırın.

    Uyarılar: Güneş yanığı, yaralı, tahriş olmuş, sivilceli ve hassas ciltlere uygulamayın. Sadece burun bölgesinin kullanımına uygundur. Haftada 1-2 kez kullanın.  Cildin tahriş olmaması için üç gün ara verin. Doğrudan güneş ışığına maruz bırakmayın.

     Burun bantları siyah noktalarını tamamen yok etmez, derinlemesine temizlik sağlamaz.  Görünümünü azaltır. Cilt bakımını ihmal etmeyin ve başa çıkmadığınız durumlarda mutlaka bir uzmana başvurun.  Deri altındaki kir tabakasını temizlemek için peeling yapmayı da ihmal etmeyin.

Her gün burun bandı uygulamak da özellikle hassas ciltleri tahriş eder. Son hatırlatmamı da yaptıktan sonra bugünkü yazımı bitiriyorum sevgili okurlar. Cildiniz hep parlasın. Güzel kalın.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.