Anasayfa Menü Giriş Yap Favoriler
Sepetim

Pudra Nasıl Kullanılır

29-09-2021 12:29
Pudra Nasıl Kullanılır

   

     Merhaba sevgili okurlar. Gününüz güzel geçsin. Biliyorsunuz pudra 1950’li yıllarda çokça kullanılıyordu. Fakat son yıllarda yeniden gözde oldular. Yeni trendlerle nostaljik uygulamalar bir araya gelince ortaya güzel teknikler çıkıyor değil mi? O zaman bugün pudra nedir, nasıl kullanılır ve çeşitleri nelerdir, bunlardan bahsetmek istiyorum.

Yüz pudrası ne işe yarar?

·Makyajınızı sabitler ve kalıcılığını artırır.

·Likit makyaj ürünlerinin yüz çizgilerine dolmasının önüne geçer.

·Yağlı ciltlerde parlamayı engeller. Pudrayı ten makyajınızı sabitlemek için kullanabileceğiniz gibi sıkıştırılmış pudraları yüzünüzü matlaştırmak için tek başına da kullanabilirsiniz. Özellikle de T bölgeniz yağlıysa. Makyaj artistleri bu işlemden önce nemlendirici sürmenizi öneriyorlar.

     Peki, pudra nasıl sürülür?Bunun için makyaj fırçası kullanabilirsiniz. Üründen bir miktar aldıktan sonra hafifçe kutusuna vurarak fazlalıkları aldırın. Gözaltlarınızdan başlayarak kapatıcınızı sabitleyebilirsiniz.

     Ardından parlamanın meydana geldiği, burun kenarlarından, alından geçin. Yavaş hareketlerle, nazikçe pudrayı yüzünüze yedirin.

     Birçok pudra çeşidi var, sevgili COSSOP Blog okurları. Öncelikle hangisine ihtiyacınız olduğunu belirlemeniz ve ona göre bir seçim yapmanız gerek. Sıkıştırılmış pudra, toz pudra, transparan pudra, kompakt pudra, renkli pudra… Bazıları sadece hafif renk verirken bazıları da kapatıcılık sağlıyor. Önümüzde seçenek çok anlayacağınız. Birkaç tanesinden aşağıda bahsedeceğim.

Transparan Pudra: Çok ince yapılıdır, tek başına yüze kullanıldığında renk vermez, kapatıcılık sağlamaz. Makyajı yüze sabitlemek için oldukça etkilidir. Yüzünüzde filtre varmışçasına pürüzsüz bir görünüm elde etmek için baking (makyaj pişirme) yönteminde kullanılır. Fırçaya az miktarda ürün alınır, elde fazlalık olanlar dağıtılır ve yüze çok hafifçe sürülür.

Makyaj Pişirme (Baking) Nedir?

     Makyaj pişirme tekniği transparan pudranın başrolde olduğu, uygulanan kapatıcının vücut ısısı ile piştiği ve yüze sabitlendiği bir yöntemdir. Burada amaç porselen gibi aydınlık, pürüzsüz bir ten makyajı oluşturmak, kontürü belirginleştirmek, T bölgesi ve gözaltı kapatıcısını sabitlemektir. Fotoğraf ve videolarda harika sonuçlar verir. Filtresiz güzellik, işte bunu seviyoruz!

Makyaj Pişirme Nasıl Yapılır?

·Tüm cilt tipleri için uygun olan bu yöntemde, çok kuru cilde sahip olanların dikkat etmesi gereken bir husus: nemlendirme. Ten makyajından önce yüzünüzü ve gözaltlarınızı güzelce nemlendirin. Böylece toz pudranın mimik çizgilerine dolmasını engelleyebilirsiniz.

·Yağlı cilde sahipseniz mat bitişli, kuru bir cilde sahipseniz daha parlak bitişli ve fondöten tercih edin.

·Yoğun bir kapatıcıyı gözaltlarınıza uygulayın. Ardından fondöteninizi sürün.

·Kontür yapmak isterseniz bu adımda uygulayın.

·Ardından daha parlak görünmesini istediğiniz bölgelere (göz altı, çene, alın, yanaklar) tampon hareketlerle bol bol transparan pudra sürün. Nemli bir makyaj süngeri kullanabilirsiniz.

·Pudrayı sürdükten sonra 5-10 dakika arası bekleyin. Pudra doğal ısınızla pişsin, cildinizle bütünleşsin. Bu arada göz makyajınızı yapabilirsiniz.

·Bekleme süresi bittikten sonra yumuşak uçlu sık bir fırçayla pudrayı tüm yüzünüze dağıtın. Buna fazlalıkları süpürme işlemi de diyebiliriz.

·Makyaj pişirmeyi bitirdikten sonra allık, bronzer gibi yüzünüze renk verip makyajınızı bitirebilirsiniz.

     Makyaj pişirme (baking) ile makyajınız sabitlenir ve kalıcılığı artar. Ama günlük makyajda çok tercih edilmez. Daha çok gece davetlerde, fotoğraf çekimlerinde ve düğünlerde tercih edilir. Instagram’da selfielerinizin altına ‘’no filter’’ yazmanızı sağlar. İnce dokunuşlarla hareket etmeli, maske görünümünden kaçınmanız gerek. Çünkü gündüz saatlerinde çok yoğun bir görüntü verir.

Sıkıştırılmış (kompakt) pudra: Yapı olarak en yoğun pudra çeşididir. Fondöten kullanmak istemeyen veya çok kapatıcılık istemeyenler tarafından tek başına kullanılabilir.

Alix Avien Compact Powder

  • Kapatıcılıkta ultra ince dokusuyla yüksek kapatıcılık sağlar.
  • Özel formülü ile uzun süreli dayanıklılık verir.
  • Gözenek görünümünü azaltır.
  • İstenmeyen parlamaları önler.
  • Paraben içermez.
  • Dermatolojik olarak test edilmiştir.

Alix Avien kompakt pudralara ve diğer ürünlere göz atmak için cossop.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Mineral Toz Pudralar: Renk veren çeşitleri cilt tonunuzu eşitler. Kızarıklıkları örter. Orta derece kapatıcılığı olan fondöteninizin kapatıcılığını artırır. Kabuki fırçalarla bu ürününüzü sürebilirsiniz. Gün içinde makyajınıza rötuş yapmak için kendi ponponlarını kullanabilirsiniz.

HD Pudra: "High definition” kelimesinin kısaltılmasıyla oluşturulmuştur. Yüksek çözünürlük anlamına gelir. Daha çok televizyona çıkan ünlülerin tercih ettiği bir. Pudra çeşididir. Siz de özel günlerinizde ışıl ışıl gözükmek için HD pudra kullanabilirsiniz bittabi.

     Son bir hatırlatma yaparak yazımı bitirmek isterim. Eğer gözaltlarınız çok kuruysa, kapatıcının üzerine cildinizi kurutabilecek pudralar uygulamayın. Faydalı bir yazı olduğunu umuyorum. Makyajınız akmasın, doğal ışıltınız azalmasın. Hoşça kalın.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.