Anasayfa Menü Giriş Yap Favoriler
Sepetim

Makyaj Fırçaları Nasıl Temizlenir

30-07-2021 10:22
Makyaj Fırçaları Nasıl Temizlenir

 

     Merhaba, gününüz aydın olsun. Cilt bakımında yüz temizliğinin önemi hep vurgulanır, değil mi? Güzellik rutinimizin vazgeçilmezi olan makyaj fırçalarının düzenli aralıklarla temizlenmesi de cilt sağlığı için oldukça önemli sevgili okurlar. Çünkü sıklıkla kullandığımız bu ürünler bakteri ve mikrop yuvasıdır. Yüzümüze temas ettiğinde sivilce, akne ve siyah noktalara sebep olabilirler. O halde makyaj fırçaları nasıl temizlenir, yazımıza devam edelim.

Makyaj Fırçası Ne ile Temizlenmeli?

     Makyaj fırçaları için üretilmiş makyaj fırçası temizleme solüsyonları ve makineleri dışında, evde kendi yöntemlerinizle de temizlik işlemini kolayca yapabilirsiniz. Öncelikle bir kaba ılık su doldurun. İçine yüz temizleme suyu, bebe şampuanı ya da anti-bakteriyel sabun ekleyin. Tercih sizin. Bunun dışında kimyasal ürünler kullanmayın sevgili COSSOP Blog okurları, fırçalarınızın yapısına zarar verebilir, benden hatırlatması. Şimdi de adım adım makyaj fırçası temizliğine geçelim.

· Önce bir kaba ılık su koyun ve içine yukarıda bahsettiğim temizleyici içeriklerden birini ekleyin. Fırçalarınızın daha da yumuşak olması için karışımın içine biraz zeytinyağı ekleyebilirsiniz. Ama arındırmak için fırçaları çokça durulamanız gerektiğini unutmayın.

· Eğer günlük temizlik yapacaksanız fırçanızı baş aşağı tutarak akan suyun altında tutabilirsiniz.

·  Temizleyeceğiniz makyaj temizleme fırçalarını metal kısmına kadar suya daldırın.

· Kirlerden arınması için fırça ucunu elinizde ya da düz bir zeminde karıştırın. Kirlerden tamamen arınana kadar bu hareketi tekrarlayın. Elinizle nazikçe suyu süzdürebilirsiniz.

· Ardından fırçaları durulayın. Suyun fırçaya değmemesine özen gösterin.

· Bir havlu üzerine, temizlediğiniz makyaj fırçalarını yatay olarak koyun ve kurumaya bırakın. Bu aşamada dilerseniz, fırça filesi de kullanabilirsiniz.

· Fırçalar kuruduktan sonra şekil verin. Yıkama sırasında eğilip bükülen makyaj fırçalarınız ufak bir müdahaleyle eski haline dönecektir.

Makyaj Fırçaları Nasıl Kurutulur?

     Bunun için dışarıdan ısı ile müdahale etmeyin.  Kendi haline kurutmaya bırakmanız daha sağlıklı olacaktır.  Suyunu süzdürdüğünüz makyaj fırçalarını bir kâğıt havlu üzerine sererek baş kısmı boşlukta kalacak şekilde serin.

 Makyaj Fırçalarını Temizlerken Bunları Yapmayın

· Çok sıcak su kullanmayın. Bu fırçalarınızın metal kısmında bulunan yapışkanların çözülmesine ve formunun bozulmasına neden olur.

·  Makyaj fırçalarınızı fön makinesi ile kurutmayın.

·  Fırçalarınızı akan suyun altında temizleyecekseniz dik pozisyonda tutmayın.

·  Ellerinizi dezenfekte etmeden fırça temizliğine başlamayın.

·  Fırçalarınızı suda bekletmeyin. Bu metal kısmın zarar görmesine sebep olur.

·  Tamamen kurumadan makyaj fırçalarınızı kullanmayın.

·   En önemlisi başka birine ait makyaj fırçalarını kullanmayın.

Makyaj Fırçaları Ne Sıklıkla Temizlenmeli?

     Makyaj fırçalarını temizleme sıklığı sizin makyaj yapma sıklığınıza göre değişir. Öncelikle rimel fırçaları da dahil, makyaj malzemelerinizi ve süngerlerinizi dezenfekte etmeyi unutmayın. Cilt sağlığınız için bunun olukça önemli bir adım olduğunu hatırlatmak isterim.

     Makyaj fırçalarınızı haftada bir temizlemeyi ihmal etmeyin. Ama günlük olarak da akan suyun altında çok kirli olmayan fırçalarınızı temizleyebilirsiniz.

     Makyaj fırçası temizliği için öncelikle kullandığınız ürünü tanımanız gerektiğini de eklemek isterim. Doğal ve sentetik kıllı fırçalar farklılık gösterecektir. Kullanma talimatına göz atmayı da unutmayın. Sizin bu konudaki püf noktalarınız neler? Yorumlarda buluşalım mı? Güzel kalın.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.