Anasayfa Menü Giriş Yap Favoriler
Sepetim

Makyaj Çantası Nasıl Temizlenir

03-12-2021 17:27
Makyaj Çantası Nasıl Temizlenir

 

     Merhaba sevgili COSSOP Blog okurları. Cilt sağılığı için makyaj malzemelerini ve makyaj çantasını da temizlemek gerekir,  değil mi? Bazen far paleti kırılır, allık dağılır, rujlar bulaşır. Böyle durumlarda makyaj çantası temizliği nasıl yapılır, yazıya devam edelim.

 Makyaj Çantanızı Tıka Basa Doldurmayın

     Gün içinde makyajımızı tazelemek isteriz. Bu nedenle makyaj çantası neredeyse her yere bizimle gelir. Dışarı çıkarken ruj, pudra, göz kalemi gibi birkaç makyaj malzemeleri elbette yanımızda olabilir ama hepsini taşımak istemeyiz değil mi? Temizliğe kullanmadığını ürünleri ayırarak ve çantayı düzenleyerek başlayın.

Kırılan makyaj malzemelerini onarmak için ne yapmalı?

     Kırılan, dağılan toz ten makyajı ürünlerini birleştirmek için birkaç malzemeye ihtiyacınız var sevgili COSSOP Blog okurları. Dağılan makyaj malzemesini toz haline gelene kadar ezin. İçine biraz alkol ve kokusunu sevdiğiniz bir kolonya dökün.  Karışımı macun kıvamına getirin. Üzerine bir ağırlık koyarak kurumaya bırakın.

     Kırılan ruju birleştirmek de oldukça kolay. Kırılan kısmın altına bir süre çakmağı tutun.  Diğer parçayla birleştirin. Ardından buzdolabında bekletin.

Makyaj Malzemelerinizi Korumaya Alın

     Kırık pudranızın dağılıp makyaj çantamıza bulanmasını hiç istemeyiz değil mi? O nedenle kırılıp dağılabilecek makyaj malzemelerini buzdolabı poşetine sarın veya çıtçıtlı bir poşete koyun.

Raf Ömrü Dolan Makyaj Malzemelerini Atın

     Makyaj malzemeleri açıldıktan sonraki ömrü genelde 6 ay-1 senedir. Rengi değişen, kötü kokmaya başlayan makyaj malzemeleri ile vedalaşmamız gerek. Ya da kuruyan maskaraları, biten eyelinerleri makyaj çantanızdan atmanız.

Makyaj Çantanızı Makinede Yıkayın

     Makyaj çantanız eğer makinede yıkanmaya uygunsa ayda birkaç kez 30 derecede yıkayabilirsiniz. Eğer taşlı ve üzerinde taşlar varsa beyaz sabun döktüğünüz suda elde de yıkayabilirsiniz.

Kullanmadığınız Makyaj Ürünlerini Paylaşın

     Ten renginize bir ton koyu gelen kapatıcı, indirimden aldığınız ama yapısını beğenmediğiniz likit fondöten, kapağını bile açmadığınız göz kalemi… Bunları gerçekten kullanacak birine armağan etmeye ne dersiniz?

     Evet, bugün de sağlığımız için ihmal etmememiz gereken bir konuya değindim. Makyaj çantası temizliği nasıl yapılır, ince noktalarından bahsetmeye çalıştım. Sizin de bu konuda önerileriniz ama yorumlarda buluşalım. Güzel kalın.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.