Anasayfa Menü Giriş Yap Favoriler
Sepetim

Genital Bölge Temizliği

13-08-2021 12:06
Genital Bölge Temizliği

 

     Merhaba sevgili COSSOP Blog okurları. Gününüz güzel geçsin diyerek başlamak istiyorum yazıma. Bugün biraz kadın sağlığından bahsedeceğim. Koku, mantar ve kaşıntıyı önlemek ve sağlığımız için genital bölge temizliğini doğru şekilde yapmak oldukça önemlidir değil mi? Bazen doğru bildiklerimiz aslında hatalı uygulamalardır. Birçok kadın hastalıklarına da kapı aralar. O halde genital bölge temizliği nasıl yapılır, kadın doğum uzmanlarına kulak vererek anlatalım.

Genital Bölge Temizliği Nasıl Yapılır?

· Banyo, havuz ve deniz sonrası genital bölgeyi her zaman kuru tutmak gerekir. Nemli kalan bölge mantar ve bakteri enfeksiyonlarına zemin hazırlar.

· Tuvalet sonrası temizliğini makattan vajinaya doğru değil, vajinadan makata doğru yapın. Ebeveynlerin de kız çocuklarının altını temizlerken bu konuda dikkatli olması gerekir sevgili okurlar.

·  Pamuklu iç çamaşırları tercih edin. Çok dar, sıkı pantolonlar giymekten kaçının.

· Duş sırasında genital bölge için sabun, duş jeli gibi ürünler kullanmayın. Vajinal duş almayın. Genital bölge temizliğini sadece su ile yapın ve dış vajina bölgenizi temizleyin. Ardından kurulamayı asla

· Eğer intim bakım ürünleri ile temizlik yapacaksanız bu ürünlerin genital bölgenizin Ph derecesi ile uyumlu olmasına, renklendirici içermemesine ve dermatolojik olarak test edilmiş olmasına dikkat edin. Doktorunuzun önerdiği şekilde ve sıklıkta kullanın.

· Regl döneminde, özellikle yazın, tampon ve pedinizi sık sık değiştirin. Parfümsüz ve irrite edici maddeler barındırmayan hijyen pedlerini kullanın.

· Günlük ped kullanımı doktorlar tarafından önerilmiyor. Eğer akıntınız varsa kısa süreliğine kullanabilirsiniz.

· HPV enfeksiyonlarına karşı ve genital bölge temizliği için cinsel ilişki sırasında mutlaka prezervatif kullanın.

· Cinsel ilişki sonrasında dış genital bölgenizi yıkamayı ihmal etmeyin.

· Vulvanın kıllı olması sizin pis olduğunuz anlamına gelmez. Bu bölgedeki kılları kökünden temizlemeye çalışmak, çok sık tıraşlamak ve lazer epilasyon doktorlar tarafından önerilmiyor, hatırlatmak isterim. En iyi epilasyon yöntemi bu hassas bölgeye en az zarar verecek olandır, diyebiliriz.

     Evet, genital bölge temizliği hakkında doğru bilinenleri anlatmaya çalıştım. Umarım faydalı bir yazı olmuştur. Tüm bunlarla birlikte bol bol su içmeyi ve dengeli beslenmeyi de ihmal etmeyin. 

Hamilelikte Genital Bölge Temizliği

     Bu hassas dönemde fetusun enfeksiyonlara karşı korunması gerekir.  Bunun için vajinanın temiz tutulması önemlidir. Bu işlem sadece su ile veya ph derecesi ile uyumlu bir intim temizleme jeli ile genital bölgeyi koruyan katmana zarar vermeden yapılmalıdır.

Bebak İntim Temizleme Jeli

     Deneyimli marka Bebak’ın intim temizleme jeli ve köpüğü, dış genital bölgenin hijyen ve temizliği için özel olarak geliştirilmiştir. PH dengeli formülüyle doğal yapısını korumayı hedefler. İçeriğindeki papatya özü ile istenmeyen kokuların oluşumunu ve giderilmesini amaçlar. Beyaz çay özü ile serinletici etki sağlayarak, gün boyu ferah ve temiz hissetmenize yardımcı olur. Renklendirici içermez. Dermatolojik olarak test edilmiştir.

Uygulama şekli: Az miktarda ürünü sünger, lif ya da elinize dökerek tüm dış genital bölgeye nazikçe uygulayın. Bol su ile durulayın, ardından iyice kurulayın. Sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez ya da doktorunuzun tavsiye edeceği sıklıkta kullanın. Sadece dış genital bölge ve günlük kullanım için uygundur.

     İntim bakım hakkında bilgiler verdiğim, genital bölge hakkında doğru bilinen yanlışları aktardığım yazı umarım faydalı olmuştur. Sizin bu konuda söyleyecekleriniz varsa yorumlarda buluşalım. Güzel kalın.


IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.