Anasayfa Menü Giriş Yap Favoriler
Sepetim

Fondöten Nasıl Seçilir

07-04-2021 13:07
Fondöten Nasıl Seçilir

     COSSOP size iyi bir hafta diler, diyerek yazıma başlamak istiyorum. Biliyorsunuz, ten makyajının kusursuz olması için kullandığımız fondötenin cilt alt tonumuzla ve cilt yapımızla uyumlu olması gerekir. O kalıp gibi görüntüyü, yüzümüzle boynumuzun farklı renkte olmasını hiç mi hiç istemeyiz değil mi? O halde fondöten nasıl seçilir?

Doğru Fondöten Nasıl Olmalı?

     Bu, aslında biraz  sizin beklentilerinizle ilgilidir. Yoğun kapatıcılık mı, parlak görünüm mü, matlık mı istiyorsunuz; seçimleriniz de o yönde olmalıdır, sevgili COSSOP Blog okurları. Buradan da cildimizi çok iyi tanımamız gerektiğini anlıyoruz. Çünkü öncelikle cilt tipimize ve cilt rengimize göre fondöten seçeceğiz. O doğru fondöteni bulunca da bırakmayacağız:)

Cilt Rengine Göre Fondöten Nasıl Seçilir?

  • Kozmetik mağazasına gittiğinizde cildinizle uyumlu olduğunu düşündüğünüz birkaç rengi yanak çizginizden boynunuza doğru sürün. Cildinizle bütünleşen rengi yüzünüze uygulayın.
  • Biraz dolaşın, zaman geçirin. Bakalım fondöten koyulaşacak mı? Mümkünse gün ışığında da kontrol edin.
  • Evet, doğru rengi buldum, fondöten oksitlenme yapmıyor, yağlandırmıyor, yüzüme tam oturuyor, dediğiniz sırada o fondöteni alın.

Cilt Alt Tonununa Göre Fondöten Seçimi

     Cilt alt tonunu belirlemenizin kolay bir yolu var. Kolunuzu ışığa doğru tutun ve damarlarınızın rengini kontrol edin. Eğer damarlarınız yeşil ise siz sıcak alt tonlusunuz demektir. Sarı bazlı ürünler tercih etmelisiniz.

Damarlarınız mavi/ mor ise soğuk alt tonlusunuz ve pembe bazlı bir fondöten seçmelisiniz.

Yeşil mi mavi mi karar veremiyorsanız veya damarlarınız iki renkliyse nötr alt tonlu olduğunuz anlamına gelir. Şanslısınız. Neredeyse tüm fondötenler sizin için uygun olacaktır.

Cilt Yapısına Göre Fondöten Nasıl Seçilir?

Yağlı ciltler: Bu cilt tipine sahip olanlar genellikle parlamadan ve gözeneklerinin büyük görünmesinden şikâyet ederler.  O nedenle mat bitişli, içinde pudra barındıran ve parlamayı önleyen ürünler tercih etmelidirler.

Kuru Ciltler:  Bu cilt tipine sahip olan kişiler de gergin görünümden ve fondötenin yüzde pul pul durmasından mustariplerdir. O nedenle pudra içeren ürünlerden uzak durup nemlendirici özelliği yüksek, su bazlı fondöten kullanmalıdırlar.

Normal Ciltler:  Genellikle tüm cilt tipleri için uygun ürünleri kullanabilirler. Bu kişilerin şanslı olduğunu söyleyebiliriz.

Akneli Ciltler: İnce yapılı, su bazlı ürünler kullanmalıdırlar.

Karma Ciltler: Bu cilt tipinde T bölgesi yağlanırken, yüzün geri kalan kısımları kurumaya meyillidir. O neden T bölgesinde yağ dengesini düzenleyen, kuru bölgeleri nemlendiren ürünler tercih edilmelidir.

     Son olarak şunu söylemek isterim. Tavsiye üzerine fondöten alırsanız hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz. Deneme şansınız varsa mutlaka deneyin. Fondöteninizi yüzünüze sabitlemeyi (pudra veya makyaj sabitleyici sprey yardımıyla) unutmayın. Doğru fondöten hep sizinle olsun. Güzel kalın.


 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.