Anasayfa Menü Giriş Yap Favoriler
Sepetim

Cilt Tipi Nasıl Belirlenir

17-09-2021 11:36
Cilt Tipi Nasıl Belirlenir

 

 

     Merhaba sevgili COSSOP Blog okurları. Nasılsınız? Umarım orada herkes iyidir. Bugün size cilt tipi nasıl belirlenir, ondan bahsetmek istiyorum. Çünkü cilt bakımını doğru yapmak ve etkili sonuç almak için cilt tipimizi doğru belirlememiz ve ona uygun olarak cilt bakım ürünleri kullanmamız gerek. O halde haftanın son yazısına geçelim mi?

Cilt Tipleri

     Normal Cilt:Belki de en şanslı cilt tipidir. Gözenekler küçüktür, deride pullanma ve dökülme görülmez. Sağlıklı bir cilt görünümü vardır.

     Yağlı Cilt: İri gözenekli ve sarkmaya meyilli cilt tipidir. Sivilcelenmemeye meyillidir. Bakımı özenli yapılmalı ve yağ dengesi sağlanmalıdır.

     Karma Cilt: Bu cilt tipinde bazı bölgeler kuru bazı bölgeler yağlıdır. T bölgesi dediğimiz alın, burun ve çene bölgesinde yağlanma görülür.

     Kuru Cilt: Özel bakım gerektiren bir cilt tipidir. Hassasiyet gösterebilir. Cilt görünümü solgun ve şeffaftır. Gözaltında sarı ve kahverengi leke oluşumuna, ince kırışıklıklara açıktır. Çok kuru ciltler yoğun nemlendirmeye ihtiyaç duyar. Kızarıklıklar görülebilir.

Cilt Tipi Belirleme Yöntemleri

·Yüzünüzü yıkayın. Makyaj ve kirden arındırın.

·Krem veya başka bir kozmetik ürünü sürmeyin. ,

·1 saat bekleyin.

·Kâğıt mendille yüzünüze dokunun. Eğer üzerinde yağ lekeleri varsa yağlı, T bölgesi yağlıysa karma, hiç yağ çıkmadıysa kuru cilde sahipsiniz demektir.

     Eğer gözenekleriniz genişse yağlı, yüzün belli bölümlerinde gözenekler genişliyorsa karma, oldukça küçükse normal, gözenekleriniz görünmeyecek kadar küçükse hassas bir cilde sahipsiniz demektir.

     Eğer cildiniz yağlıysa akne ve sivilce oluşumuna elverişlidir. Eğer kuru ve hassas bir cilde sahipseniz cilt temizliğinden sonra cildiniz gergin ve nemsiz olur. Atopiye eğilimli cildiniz varsa ciltte kaşıntı, kızarıklık ve kaşıktı görülür ki bu hassas ciltlerin özel bakıma ihtiyacı vardır. Ayrıca kozmetik markalarının cilt tipi ölçüm bantları da size bu konuda yardımcı olacaktır. Yine de emin olamıyorsanız bir cilt doktoruna başvurmanız ve ona göre bir yol çizmeniz faydalı olacaktır sevgili COSSOP Blog okurları.

Bebak Gül Özlü Cilt Bakım Seti

     Bugün size Bebak gül özlü cilt bakım setinden bahsetmek istiyorum. İncelemek isterseniz cossop.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Bebak Gül Suyu Şişe 215 ml:

     İçerisindeki ekolojik sertifikalı gül Yağı sayesinde antioksidan etkisi gösterir, cildinizi serbest radikallere karşı korumaya yardımcı olur. Cilt temizliğinde güvenle kullanılır. Güzel kokusuyla ferahlatır, cildin taze ve canlı bir görünüme kavuşmasını destekler.

     Uygulama Şekli:Cildinize pamuk yardımıyla kolayca uygulayabilirsiniz. Günlük kullanım için uygundur.

Bebak Yüz Temizleme Jeli Gül 150 ml:

     Cildinizi kurutmadan makyajı, kiri ve yağ fazlasını derinlemesine temizler. Jel yapısıyla cilde ferahlık ve tazelik verir, nem dengesini korumaya yardımcı olur. İçeriğindeki saf gül suyunun yatıştırıcı etkisi sayesinde cildinizi yıpratmaz. Cilde duru ve taze bir görünüm kazandırmayı amaçlar.

     Nasıl kullanılır:Az miktarda ürünü nemli cilde masaj yaparak uygulayın. Yüze uygularken köpürtün, ardından bol su ile durulayın. Havlu yardımı ile cildi kurulayın. Sabah ve/veya akşam kullanım için uygundur.

Bebak Gül Özlü El ve Vücut Nemlendirici Kremi Kavanoz 200 ml:

     Gül ekstratı içeren özel olarak geliştirilen formülü sayesinde kolayca emilerek cildinizi nemlendirir ve nem dengesini korur. Gül çiçeği gibi ferahlık veren bir kokusu vardır. Cildinizin nazikçe beslenmesine ve pürüzsüz bir görünüm kazanmasına yardımcı olur. Tüm cilt tipleri için uygundur.

    Siz cilt tipinizi ve cilt bakım rutininizi nasıl belirlediniz? İnce noktaları bizimle paylaşın. Rüyalarda değil ama yorumlarda buluşalım. Güzel kalın.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.