Anasayfa Menü Giriş Yap Favoriler
Sepetim

Cadılar Bayramı Makyajı

29-10-2021 19:11
Cadılar Bayramı Makyajı

 

     Merhaba, gününüz güzel olsun. Biliyorsunuz Halloween ülkemizde de çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Gündelik hayatın sıkıcılığından uzaklaşmak belki de arkadaşlarla eğlenceli anlar geçirmek için balkabağı tadında bir gece hoş olabilir, ne dersiniz? Cadılar bayramı ne zaman, diye soran Cossop Blog okurları için hemen söyleyeyim, 31 Ekim! Pazar günü için kostümleriniz hazırsa devam edelim.

Cadılar Bayramı Makyajı Nasıl Yapılır?

 

    Kendinizi profesyonel ellere teslim edebileceğiniz gibi Cadılar Bayramı makyajı kolay şekilde evde kendiniz de yapabilirsiniz. Takip ettiğimiz youtuber ve influencerlar bu konuda tüyolar vermeye başladı bile! Şimdi Hallowen için nasıl hazırlanır, nasıl makyaj yapılır, ondan bahsetmek istiyorum.

-Önce Kostümünüzü Seçin

     Halloween Partisi’ne hangi kılıkta gideceğinize karar vererek işe başlayabilirsiniz. Zombi, vampir, rahibe, cadı, Pennywise, kedi kadın… Örneklerden birkaçı olsa da gerisi sizin beğenilerinize ve hayal gücünüze kalıyor, değil mi?

-Cilt Temizliği ile İşe Başlayın

     Öncelikle her zaman olduğu gibi rutin cilt temizliği ile işe başlayın. Cildinizi iyice nemlendirin ve yoğun makyaj öncesi pürüzsüz bir zemin hazırlayın. Makyajınızı temizlemek içinse önce su bazlı ardından da yağ bazlı bir makyaj temizleme suyu ile temizleyin.

-Makyaj Bazı ve Makyaj Sabitleyici Sprey Kullanın

     Yapacağınız makyajın gece boyunca ilk anlardaki görünümünü koruması için yüzünüzde sabitlenmesi gerekir. O nedenle mutlaka cildinizle uyumlu bir primer sürün ve makyaj bitiminde makyaj sabitleme spreyi kullanın.

 -Abartıdan Kaçmayın

     İstediğiniz renkleri kullanmak serbest! Ama bir iskelet ya da zombiyseniz yüzünüzün bembeyaz gözükmesi gerekiyor. O nedenle bol fondöten, pudra, siyah farlar,göz kalemleri, kapatıcılar, bordo rujlar kullanmak serbest! Halloween’de kusursuz dokunuşlar için Alix Avien’in sıra dışı renklerine göz atabilirsiniz!

Cadı Makyajı Nasıl Yapılır?

     Kaynayan kazanlarınız, süpürgeniz ve uzun siyah elbiseleriniz hazırsa cadı makyajı yapımına geçelim mi? Öncelikle burun ve ben yapımı için evde kendiniz bir hamur hazırlayabilirsiniz. Gerekli malzemeler un, su, tuz ve yağ.

     Kaşlarınızı belirginleştirin. Gözaltınıza kırmızı veya bordo rengi bir göz kalemi sürün. Ardından far bazının üzerine eyeliner sürün ve fırçayla dağıtın. Burada amaç güzel gözükmekten ziyade kanlı, karanlık bir ifade elde etmek sevgili okurlar. Dilerseniz göz çevrenize örümcek ağları da çizebilirsiniz. Takma kirpik ile daha vurgulu bir görünüme kavuşabilirsiniz.

     Cadı deyince aklımıza sivri, büyük burun ve ben gelir. Bunun için takma kirpik yapıştırıcısı kullanarak biraz önce elde ettiğiniz hamuru yüzünüzde şekillendirip yapıştırabilirsiniz. Gölgelendirme işlemini de ihmal etmeyin.

     Elinizde varsa likit fondöten kullanın. Daha mat bir görüntü ve sabitleme için pudra kullanın. Dilerseniz yeşil ten makyajı da yapabilirsiniz. Dudaklarınızı ise olabildiğince koyu ve soluk boyamaya çalışın. Kahverengiler, kırmızılar, turuncu renklerler gölgeli bir görünüm yaratabilirsiniz. Çıkarken şapkanızı takmayı unutmayın!

Erkek Cadılar Bayramı Makyajı

     Bu eğlenceli günde sadece kadınlar makyaj yapmıyor değil mi? Partiye giden erkekler de elbette kendi için bir konsept oluşturuyor. Beyaz pudra, siyah boya ve diğer plastik makyaj malzemelerinden destek alabilirsiniz. Veya partnerinizle uyumlu bir karakter seçebilirsiniz. Çizgi film karakteri, uzaylı, ya da herhangi bir film karakteri… Bu gecede dilediğiniz maskeyi takmak serbest! Siz Cadılar Bayramı’nda hangi karaktere bürüneceksiniz? Yorumlarda buluşalım mı? Güzel kalın.

 

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.