Anasayfa Menü Giriş Yap Favoriler
Sepetim

Bella Hadid Önerisi: Jamsu Makyajı

14-07-2021 11:35
Bella Hadid Önerisi: Jamsu Makyajı

 

 

     Merhaba sevgili COSSOP Blog okurları, gününüz aydın olsun. Bugün size ünlü model Bella Hadid’in yeniden gündeme getirdiği bir makyaj tekniğinden bahsetmek istiyorum. Jamsu makyajı. Son günlerde Tiktok’ta Jamsu makyajı çokça paylaşıldı ve viral oldu. Genelde iyi sonuç verdiği söylendi. Detaylar için yazıya geçelim mi?

Jamsu Nasıl Ortaya Çıktı?

     Jamsu, Güney Kore’den yayılan bir güzellik hilesi. Şaşırmadık değil mi:) Aslında çıkış noktası 2017’de Dubai’de yapılan bir Dior defilesi. Devam etmek için Independent Türkçe’nin haberine bakalım.Buna göre Bella Hadid, güzellik uzmanı Huda Kattan’a bu tekniğin cildi gün boyu mat tuttuğunu fısıldıyor.Kattan Jamsu tekniğini kişisel YouTube kanalında deniyor ve olumlu yorumlar eşliğinde bunun gerçekten işe yaradığını söylüyor. Dilerseniz siz de videoya göz atabilirsiniz sevgili okurlar. Hayatımızı kolaylaştıran şipşak makyaj hileleri, işte bunu seviyoruz!

     Peki Jamsu makyajına dair dikkat edilmesi gereken noktalar neler? Kattan Jamsu’nun her gün uygulanmaması gerektiğini,makyajın uzun saatler boyunca dayanmasını istediğimiz özel günlerde bunu uygulamamız gerektiğini vurguluyor.

Jamsu Makyajı Nasıl Yapılır?

     Bunun için yanınıza geniş bir kap, soğuk su ve havlu almanız gerekiyor. Hazırsanız Jamsu makyajı adımlarına geçelim mi?

·Her zaman yaptığınız gibi ten makyajınızı tamamlayın.

·Baz ürünleri ve fondötenden sonra yüzünüzü bol bol transparan pudra ile kaplayın. Tıpkı makyaj pişirme yönteminde olduğu gibi. (Baking make up)

·Göz ve dudak makyajınızı ise bu uygulamadan sonra yapmanız gerekiyor, belirtmek isterim.

·Soğuk su dolu kaba yüzünüzü daldırın ve 30 saniye bekleyin. Yüzünüzün tamamının suya değdiğinden emin olun. Eğer nefesinizin kesildiğini hissederseniz başınızı kaldırıp nefes almayan ihmal etmeyin.

·Ardından tampon hareketlerle ve nazikçe yüzünüzü kurulayın. Şimdi göz makyajınızı yapabilir, dudaklarınızı renklendirebilirsiniz.

Jamsu Makyajı Ne İşe Yarar?

     Makyaj artistlerinin, deneyen TikTok kullanıcılarının iddiasına göre Jamsu cildi gün boyu mat tutuyor. Özellikle yağlı ciltler için iyi bir makyaj tüyosu, ne dersiniz? Aynı zamanda yüzdeki makyajın iç içe geçerek birbiri ile uyumlu hale gelmesini sağlıyor ve yüzde sabitliyor. Cilt kusurlarının kapanmasına yardımcı oluyor.

Jamsu makyajından bahsetmişken, makyajı sabitlemek için başka ne yapabiliriz?

·Cildinizi makyaja hazırlayın. Mutlaka primer ve far bazı kullanın.

·Eğer cildiniz çok kuruysa nemlendirin. Yağlı bir cilde sahipseniz mutlaka temizleyin ve tonik kullanarak cildinizi yatıştırın.

·Daha kalıcı olduğundan, özel günlerde suya dayanıklı ürünler kullanır. Waterproof ürünler akma yapmadığından daha kalıcı olur.

·Fondöteninizi sürdükten sonra pudra kullanın. Parlamanın daha yoğun olduğu alın ve çene bölgesine daha yoğun uygulayın. Pudranızı yanınızda taşıyarak gün içinde makyajınızı tazeleyebilirsiniz.

     Batırma, suya daldırma anlamına gelen Jamsu’dan bahsettiğim yazının sonuna geldik sevgili okurlar. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Makyajınız ve havanız hiç bozulmasın. Güzel kalın.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.