Anasayfa Menü Giriş Yap Favoriler
Sepetim

Selülit Nedir? Selülit Nasıl Geçer?

04-07-2022 13:13
Selülit Nedir? Selülit Nasıl Geçer?

 Selülit Nedir? Selülit Nasıl Geçer?

Selülit, her ne kadar ciddi bir sağlık sorunu değilse de yarattığı çirkin görünüm nedeniyle kadınların korkulu rüyası. Yaz yaklaşırken pek çok kadın bacak, kalça ve karın bölgesinde oluşan selülit görünümünü yok etmek için hazırlıklara başladı bile. Farklı yöntemler ile ortadan kaldırılabilen selülit, özellikle selülit masajı ve selülit giderici maske ile kilolu kadınlarda bile tarihe karışabilir.

Peki selülit nedir? Selülite ne neden olur? Selülit nasıl geçer? Tüm bu soruların cevaplarını ve selülit giderici maske tarifimizi yazının devamında bulabilirsiniz.

Selülit Nedir?

Selülit, cildinizin altındaki bağ dokusunu iten yağ toplanmasına verilen isimdir. Daha basit açıklamak gerekirse selülit, cilt altında bölgesel olarak biriken yağlar dolayısıyla cilt üstünde portakal kabuğuna benzer, çukurlu, pütürlü bir görünüme sebep olan estetik bir sorundur. Yani selülit vücut sağlığına bir zarar vermez ancak kötü bir görüntü oluşturduğu için selülit tedavisi kozmetik açıdan önemlidir. Selülit daha çok bacak, kalça ve karın bölgesinde görülür ancak vücudun diğer bölgelerinde de oluşabilir.

Selülitin Nedenleri

Selülitin neden oluştuğu henüz tam olarak netlik kazanmamışsa da genetik yatkınlığın, hamileliğin, hızlı kilo alıp vermenin, deri kalınlığının, hormonel sorunların, dolaşım bozukluklarının, yaşlanmanın, ilaç kullanımının, bölgesel yağlanmanın ve yüksek vücut kütle yağ endeksinin selülite sebep olabildiği kanıtlanmıştır. Selülit oluşumu kişiden kişiye farklılık gösterir ancak özellikle kilo problemi olan ya da gün içinde çok fazla hareketsiz kalan, örneğin oturarak çalışan kişilerde selülit oluşumu sık görülür.

Selülit kadınlarda daha sık karşılaşılan bir durumdur. Bunun nedeni, erkeklerin bağ dokularının deriye çapraz gelmesi ancak kadınlarınkinin deriye dik gelmesi ve bağ dokuları arasında yağ birikmesidir. Ancak erkeklerde selülit sorunu yoktur diyemeyiz. Kilolu kişilerde, özellikle bölgesel yağlanmanın fazla olduğu durumlarda erkeklerde de selülit görülebilir.

Selülit Nasıl Geçer?

Selülitin kesin bir tedavisi olmamakla beraber beslenme alışkanlıklarının değiştirimesi, daha hareketli bir yaşam tarzı, selülit masajı ve selülit giderici maske ile selülit görünümü azalabilir ya da tamamen ortadan kalkabilir. Ancak tüm bunlar bırakıldığında tekrar selülit oluşumu görülmesi muhtemeldir. Özellikle genetik yatkınlığı fazla kişilerin günlük rutinlerine diyet ve spor eklemeleri büyük önem taşır.

Selülit Giderici Maske Tarifi

Malzemeler:

100 ml. vücut bakım kremi (Günlük bakım kreminizi kullanabilirsiniz.)

2 yemek kaşığı kahve telvesi

1 tatlı kaşığı zeytinyağı

1 çay kaşığı nane veya lavanta yağı

Tarif:

Tüm malzemeleri karıştırın ve selülitli bölgeye masaj ile birlikte uygulayın. Maskeyi yaklaşık yarım saat beklettikten sonra yıkayabilirsiniz. Masaj ve kahve telvesi kan dolaşımını hızlandırırken vücut bakım kremi maskenin emilimini artıracaktır. Maskenin daha etkili olması için uygulama esnasında daha sert selülit masajı teknikleri kullanın. En iyi sonuç için maskeyi banyodan sonra uygulayın. Günlük olarak kullanabileceğiniz selülit giderici maske ile birkaç hafta içinde selülit oluşumu ve kötü görüntü tamamen ortadan kalkabilir.

Selülit giderici maske hazırlarken kullandığınız kremin cilde elastikiyet kazandıran bir yapıda olması selülit tedavisi sürecini hızlandıracaktır. Bebak Bademli Nemlendirici El ve Vücut Kremi selülit ile mücadelede etkili bir yardımcıdır. İçeriğindeki badem özü ve E vitamini sayesinde cilde ihtiyaç duyduğu nemi kazandırırken cildin elastikiyetini de artıran Bebak Bademli Nemlendirici El ve Vücut Kremi, mağazamızda kavanoz ya da tüp ambalajlarında bulunabilir.

Bebak %100 Saf ve Doğal Soğuk Sıkım Nane Yağı’nı da selülit giderici maske hazırlarken kullanabilirsiniz. %100 Saf ve Doğal Soğuk Sıkım Nane Yağı cildi nemlendirirken ferahlatıcı kokusuyla enerji verir ve kan dolaşımını artırır. %100 Saf ve Doğal Soğuk Sıkım Nane Yağı’nı harici olarak kullanmak istiyorsanız mutlaka önce zeytinyağı ile karıştırarak inceltin.

Selülit giderici maske hazırlarken kullanabileceğiniz bir diğer bitkisel yağ ise Bebak %100 Saf ve Doğal Lavanta Yağı’dır. Cilt bakımı ürünlerinde sıklıkla kullanılan %100 Saf ve Doğal Lavanta Yağı cildi nemlendirir, ciltteki tahrişin ve sağlık sorunlarının iyileşmesinde yardımcı olur.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.