Anasayfa Menü Giriş Yap Favoriler
Sepetim

Keratin Nedir? Keratinin Faydaları Nelerdir?

31-05-2022 12:41
Keratin Nedir? Keratinin Faydaları Nelerdir?

Keratin Nedir? Keratinin Faydaları Nelerdir?

Saç ve tırnak bakımının olmazsa olmazlarından olan keratin, son birkaç yılın en popüler bakım ürünlerinden biri. Eksikliği halinde ciddi sorunlar yaratabilen bir protein olan keratin, günümüzde pek çok bakım ürünün içeriğinde bulunuyor. Özellikle saç ve tırnak bakımı söz konusu olduğunda, kullanılan ürünün içeriğinde keratin olması büyük önem taşıyor. Peki ama bu keratin nedir? Ne işe yarar? Nasıl uygulanır? İşte keratin hakkında bilinmesi gerekenler…

Keratin Nedir?

Deri, saç, tırnak ve dişlerde doğal olarak bulunan keratin, bu yapıların güçlenmesini sağlayan önemli bir proteindir. Aslında iç organlarda da bulunan keratin, daha çok saç, tırnak ve cildin doğal yapısını korumakla görevlidir. Özellikle saç bakımında oldukça önemli bir yere sahip olan keratin, saçların kimyasal içerikli boyalar ile boyanması, ısıl işlem görmesi sonucunda azalır. Bu da saçın daha mat ve sağlıksız görünmesine yol açar. Uygulanabilecek doğru keratin bakım ürünleri ile saçı eski canlılığına kavuşturmak mümkündür.

Keratin Eksikliği Nasıl Anlaşılır?

Özellikle de saçın en önemli yapı taşı olan keratin, ısı ve kimyasala yoğun maruz kalan saçlarda hızla azalır. Vücuttaki var olan keratinin azalması ile birlikte deride pullanma, saçlarda kırılma, matlaşma, dökülme ve tırnaklarda kırılma meydana gelir. Hatta keratin eksikliğinin çok yüksek olduğu durumlarda vücutta kilo kaybı, mide bulantısı, kusma, halsizlik, baş ağrısı, idrar esnasında ağrı gibi belirtiler görülebilir.

Keratin eksikliğinin giderilmesi için birkaç farklı yöntem denenebilir. Brokoli, lahana, sarımsak, pırasa gibi keratin proteini açısından zengin gıdalardan daha fazla tüketmek veya keratini gıda takviyesi olarak kullanmak bunlardan bazıları.

Keratin eksikliğinin saçlardaki etkilerini azaltmak için ise keratin içeren saç bakım ürünleri kullanılabilir ya da saça keratin yüklemesi yapılabilir.

Yukarıda saydığımız belirtiler pek çok hastalığın semptomu olabilirler. Bu belirtileri gösteriyorsanız keratin takviyesi kullanmaya başlamadan önce mutlaka doktorunuza danışın.

Keratinin Saça Faydaları

Vücudumuzda doğal olarak bulunan keratinin faydaları tüm vücudu etkiliyor ancak keratin proteini saç, tırnak ve cilt için hayati önem taşıyor. Keratinin saça faydaları ise proteinin en popüler kullanım alanlarından birini ortaya çıkarıyor.

Piyasada dolaşımda olan ve keratin içerikli pek çok ürün, içerdikleri diğer zararlı kimyasallarla saçları daha çok yıpratan bir yapıya sahip. Keratin takviyesi için seçtiğiniz saç bakım ürününün doğal içerikli olması ya da tuz, alkol, paraben gibi saçlara zarar veren kimyasallar içermediğinden emin olun. Doğru saç bakım ürünü ile keratinin saça faydaları gözle görülür değişiklikler yapabilir. İşte keratinin faydaları:

Saçların daha parlak ve bakımlı görünmesini sağlar

Kırılma ve koparak dökülmeleri önlemede yardımcıdır

Saçların doğal yapısını besler ve sağlıkla uzamasını sağlar

Isı ve kimyasal etkenlerden saçı korur

Kurumuş olan saçların nemini geri kazandırır

Saçları yumuşatarak daha kolay taranmasını sağlar

Doğru ürünler ile uygulanan keratin bakım ile saçlarınızın doğal yapısını destekleyebilir ve sağlıkla uzayan saçlara sahip olabilirsiniz.

Keratin Nasıl Uygulanır?

Keratin, içeriğinde keratin bulunan saç bakım ürünleri veya profesyonel keratin saç bakımı kompleksi ile saça uygulanır. Bakım kompleksi olarak uygulanacak kür saçta yaklaşık yarım saat bekletildikten sonra sabitlenmesi için saça ısı verilir. Bu tarz keratin saç bakımıevde uygulanamaz. Bunun için bir profesyonelden destek almalısınız.

Ancak elbette evde de saçınıza keratin bakımı uygulayabilirsiniz. Bunun için günlük saç bakım rutininizde kullandığınız ürünleri keratin içeren ürünlerle değiştirmeniz yeterli. Keratinproteinleri içeren bir şampuan, saç kremi, maske ve serum ile kısa zamanda saçlarınızda gözle görülür değişiklikleri fark edebilirsiniz. Evde keratin bakımı ısıl işlem gerektirmediğinden uygulama esnasında saça zarar vermez ancak kullandığınız ürünlerdeki kimyasallar dolayısıyla bu avantaj ortadan kalkabilir. Keratin saç bakımı ürünlerini seçerken mutlaka ürün içeriklerini okuyun ve tehlikeli kimyasallardan uzak durun.

Zayıf ve kırık saçlar için ideal bir ürün olan Morfose Milk Keratin Şampuan keratinproteinleri ve arginine içerir. Morfose Milk Keratin Şampuan ile taramadan kaynaklı kırıklar giderilir, saça canlılık, yumuşaklık ve parlaklık kazandırılır. Saçınızın ihtiyaç duyduğu keratini süt terapisiyle buluşturan Morfose Milk Keratin Şampuan ile saçlarınız kökten uca güçlenecek.

Daha fazla keratin saç bakımı ürününe mi ihtiyacınız var? Mağazamızı ziyaret etmek ve saçlarınız için en doğru bakım ürününü seçmek için şimdi tıklayın!

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.