Anasayfa Menü Giriş Yap Favoriler
Sepetim

Gül Suyu Ne İşe Yarar? Gül Suyunun Faydaları

23-06-2022 12:59
Gül Suyu Ne İşe Yarar? Gül Suyunun Faydaları

Gül Suyu Ne İşe Yarar? Gül Suyunun Faydaları

Eşsiz kokusu ile gül, yalnızca aşkın ve romantizmin simgesi değil, aslında bundan çok daha fazlası. Asırlardır kozmetik, sağlık, temizlik ve gıda alanlarında kullanılan gül suyu, cilt bakımında kullanılan en popüler doğal malzemelerden biri. Gül suyunun faydaları öyle fazla ki, bu durum onu günlük cilt ve saç bakım rutinimizin vazgeçilmezlerinden biri yapıyor.

Peki gül suyu nasıl kullanılır? Gül suyu faydaları nelerdir? İşte ciltte ve saçta mucizevi etkiler yaratan gül suyu hakkında bilinmesi gerekenler…

Gül Suyunun Faydaları:

Gül Suyunun Cilde Faydaları:

Gül suyunda bol miktarda antioksidan bulunur. Antioksidanlar, sağlıklı hücrelerde hasara neden olan serbest radikalleri temizlerler. Bu özelliğiyle gül suyu, cilt kuruluğundan cilt kanserine kadar çok geniş bir yelpazede cilt sorununun tedavisinde yardımcı olarak kullanılabilir. Cilt sorunlarınız ciddi boyutlardaysa gül suyu kullanmadan önce doktorunuza danışmanızı tavsiye ederiz.

Gül suyu, antienflamatuar etkisi sayesinde tahriş olamuş ciltleri yatıştırır ve akne oluşumunun önüne geçer.

Ciltteki kızarıklıkların ve şişliklerin azaltılmasında yoğun bir etki gösteren gül suyu, yalnızca cilt tonunu eşitlemekle kalmaz, aynı zamanda cildi rahatlatır.

Aydınlatıcı etkisiyle gül suyu, düzenli kullanımda cildi berraklaştırır ve ciltteki doğal yağları dengeler.

Gül suyu güçlü bir antiseptik özelliğe de sahiptir. Bu özelliği ile enfeksiyon kaynaklı cilt sorunlarının tedavisine yardımcı olan gül suyu hali hazırda pek çok cilt ilacınında da kullanılıyor.

Gül suyu doğal bir nemlendiricidir. Üstelik gül suyunun nemlendirici etkisi, kullanır kullanmaz kendini hissettirir.

Gül suyu, antiseptik ve antibakteriyel özellikleri sayesinde yaraların hızlı bir şekilde iyileşmesine yardımcı olur.

Gül suyu arındırıcı etkiye sahiptir. Gözenekleri derinlemesine temizleyen gül suyu, cildi sıkılaştırır ve gözenek görününmünün azalmasına yardımcı olur.

Yaşlanma karşıtı etkiler de gül suyunun faydaları arasında. Pek çokanti-aging ürününde kullanılan gül suyu, kırışıklık ve kaz ayağı görünümünü azaltmak için cilde topikal olarak uygulanabilir.

Göz altı morluklarının ve şişliklerinin azaltılmasında önemli bir rol oynar. Özellikle çok fazla okuyan, bilgisayara bakan ya da uyku düzensizlikleri yaşayan kişiler gözlerini gül suyu ile rahatlatabilirler.

Gül suyu enfes bir parfümdür. Kokulu güllerden elde edilen gül suyu ferahlatıcı ve sakinleştirici etkiye sahiptir. Yani hem yoğun gül kokusuyla kendinizi şımartabilir hem de bu koku sayesinde rahatlayabilirsiniz.

Gül Suyunun Saça Faydaları:

Kafa derisindeki kepek, kuruluk, tahriş gibi cilt problemlerinin önüne geçmeye yardımcı olan gül suyu sayesinde saçlar daha sağlıklı uzar, saçlarda cilt problemlerinden kaynaklanan dökülme ve zayıflık ortadan kalkar.

Gül suyu daha önce de dediğimiz gibi çok hızlı etki gösteren doğal bir nemlendiricidir. Bu özelliği ile saçların da nemlenmesine, yumuşamasına ve esnemesine yardımcı olur. Çok kuru saçlı kişilerin saçlarında düzenli olarak gül suyu kullanması önerilir.

Saçtaki doğal yağları dengeleyen gül suyu, aşırı yağlanmayı ortadan kaldırır.

Gül suyu, dış etkenlerden kaynaklanan saç hasarını en aza indirir. Böylece ısı, hava koşulları, kimyasal içeren bakım ürünleri gibi pek çok durumdan kaynaklanan hasar ve bu hasara bağlı zayıflık ve dökülmelerin önüne geçilmiş olur.

Gül suyu faydaları bunlarla sınırlı değil. İçerdiği A, B3, C ve E vitaminleri sayesinde gül suyu, saçların hızlı ve sağlıklı bir şekilde uzamasına yardımcı olur.

Gül Suyu Nasıl Kullanılır?

Gül suyu pek çok kozmetik ürününün ana malzemesidir ancak tek başına da kullanılabilir. Cilt bakımı için gül suyu tonik direkt olarak cilde bir pamuk yardımıyla sürülebilir ya da püskürtülebilir. Saç bakımı için ise suya bir miktar gül suyu karıştırıp saçlarınızı bu suyla yıkayabilir ya da gül suyunu direkt saçlarınıza püskürtebilirsiniz. Durulama gerektirmez.

Bebak Tonik Etkili Gül Suyu, cildi serbest raikallere karşı korurken derinlemesine temizler ve cildin canlı ve taze görünmesine yardımcı olur. Bebak Tonik Etkili Gül Suyu’nu şişe ya da sprey formlarında mağazamızda bulabilirsiniz.

Gül suyu tonik, bakım kremi, makyaj temizleme suyu ya da farklı bakım ürünlerine mi ihtiyacınız var? Tüm gül suyu içerikli makyaj ve bakım ürünlerimizi incelemek için mağazamızı ziyaret edin!

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.