Anasayfa Menü Giriş Yap Favoriler
Sepetim

Ayak Bakımı Tüyoları: Kuru ve Çatlak Topuklara Veda Edin!

26-07-2022 09:49
Ayak Bakımı Tüyoları: Kuru ve Çatlak Topuklara Veda Edin!

 

Ayak Bakımı Tüyoları: Kuru ve Çatlak Topuklara Veda Edin!

Ayaklar serin olursa tüm vücut serin olur. Yazın ferah kalmanın yolu sandalet ve terliklerden geçiyor. Peki ya topuk çatlaması? Ayaklar her ne kadar vücudumuzun diğer bölümleri gibi dört mevsim bakım gerektirse de, ayak bakımı yazın açık ayakkabıların da ortaya çıkmasıyla önem kazanıyor. Topuk çatlakları, kurumuş ayaklar, tırnak mantarı gibi sorunlar ise ayakları saklama ihtiyacı doğuruyor. Mantar gibi sağlık sorunları yalnızca doktor ve ilaç desteğiyle giderilebilir ancak topuk çatlakları ve nasırlar için birkaç önerimiz var. İşte topuk çatlaması ve nasırlar için evde uygulayabileceğiniz ayak bakımı tüyoları!

  1. Ayaklarınızı temiz ve nemli tutun

Kuru ve çatlak topuk sorunu düzenli nemlendirme ile en aza indirilebilir. Bunun için ayaklarınızı düzenli olarak ılık suyla yıkayın ve hemen sonrasında nemlendirici özellikli bir ayak bakım kremi kullanın. Ayaklarınız için vücut kremi de kullanabilirsiniz.

  1. Ilık suyla rahatlayın

Sıcak su, topuk çatlağı ve nasırları yumuşatmak için harikadır. Bunun için bir leğen sıcak suya 3-4 yemek kaşığı tuz ekleyin ve ayaklarınızı yaklaşık 20 dakika kadar bu suda dinlendirin. Unutmayın! Su ne kadar sıcak olursa cilt o kadar kuruyacaktır. Bu yüzden tuzlu sudan sonra ayaklarınıza nemlendirici ayak bakım kremi uygulamayı ihmal etmeyin!

  1. Ölü derilerden kurtulun

Bebek gibi bir cilt için anahtar ölü derilerden arınma! Bunu, ölü deriyi pul pul döken exfoliatingayak maskeleriyle sağlayabilirsiniz. Ponza taşı ve ayak peelingi kullanarak da ölü derilerinizi temizleyebilirsiniz. Topuk bakımı dendiğinde en önemli adımlardan biri olan ölü deri temizliği, yumuşacık topuklar için olmazsa olmaz. Bu uygulamayı ayaklarınızı tuzlu suda beklettikten hemen sonra, çatlaklarınız ve nasırlarınız henüz yumuşakken da yapabilirsiniz.

  1. Vazelin rutinini aksatmayın

Ayak bakımı dendiğinde öne çıkan vazelin ve benzeri yoğun nemlendirici kremler çatlak topuksorununu tamamen ortadan kaldırabilirler. Bunun için her gece ayaklarınızı ılık suyla yıkayıp kurulayın ve vazelin sürün. Daha sonra ayağınıza çorap giyin ve bu şekilde uyuyun. Farkı kısa sürede gözle göreceksiniz. Vazelin yalnızca topuk çatlakları için değil nasırlar için de faydalıdır.

  1. Doğal yağların mucizelerinden faydalanın

Topuk çatlağı tedavisi için doğal bir çözüm mü arıyorsunuz? Bazı bitkisel yağlar topuk çatlağı tedavisinde olağanüstü sonuçlar verebiliyorlar. Çay ağacı yağı, jojoba yağı, zeytinyağı, hindistancevizi yağı, badem yağı ve susam yağı topuk bakımı için mükemmeldir. Bu yağlardan dilediğinizi sabah akşam düzenli olarak ayaklarınıza sürün. Doğal bitkisel yağlar sayesinde topuk çatlakları hızla iyileşirken ayak kokusu sorunu da tamamen ortadan kalkacaktır.

  1. Aloe veranın iyileştici etkisine inanın

Aloe vera yalnızca cildi nemlendirmez aynı zamanda yaraların hızlı iyileşmesinde de önemli bir rol oynar. Aloe vera bitkisinin yaprağından çıkarabileceğiniz jelimsi sıvıyı topuk çatlağı üzerine iyice yedirin ve üzerine çorap geçirin. Bu şekilde vücut aloe verayı tamamen eminceye kadar bekleyin. Kısa zamanda derin topuk çatlakları küçülüp daralacaktır.

  1. Üre veya salisilik asit içeren kremler sürün

Salisilik asit ve üre ayaklarınızdaki ölü derinin atılmasına yardımcı olur. Salisilik asit veya üre içeren bir nemlendirici ayak bakım kremi kullanırsanız hem ölü deriyi vücudunuzdan kolayca atabilir hem de nemli ve yumuşak ayaklara sahip olabilirsiniz. Topuk çatlağı veya nasır sorunu çok ilerlemiş kişiler mutlaka bir doktora danışmalıdır. Doktorunuzdan salisilik asit veya üre içeren merhemler hakkında bilgi alabilirsiniz.

  1. Ayak masajının keyfini çıkarın

Ayak masajı yalnızca topuk çatlağı ya da nasırları üzerinde etkiye sahip değildir. Ayak masajı tüm vücut için rahatlatıcıdır. Refleksoloji konusunda uzman bir masaj salonuna giderek vücudunuzdaki diğer sorunların yalnızca ayak masajıyla çözülebildiğine şahit olabilirsiniz. Aynı zamanda ayak masajı ayaklardaki kan dolaşımını hızlandırır. Bu da daha yumuşak ve sağlıklı ayaklar anlamına gelir. Ayak masajı yaptırırken uzmandan, yukarıda saydığımız bitkisel yağları kullanmasını isteyebilirsiniz.

  1. Jel topuk destekleri kullanın

Derin topuk çatlakları yaraya dönüşebilir ve çok acı verici olabilir. Ağrıyı hafifletmek ve daha konforlu yürümek için ayakkabılarınıza mutlaka jel topuk desteklerinden yerleştirin.

  1. Doğal malzemelerden üretilen çoraplar giyin

Mantarın ve kötü kokuların oluşmaması için ayakların hava alması gerekir. Bunun için terletmeyen, bambu ya da pamuk gibi doğal malzemelerden üretilen çorapları tercih edin. Çok terleten, sentetik çorap ve ayakkabılarınıza veda ederek ayaklarınıza büyük bir iyilik yapabilirsiniz. Unutmayın! Ayak bakımı için giydiğiniz kıyafetlerin doğal ve rahat olması son derece önemlidir.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.